Hyundai i20

October 10th, 2014

AutoAuto stárne, často začíná potřebovat servis za nemalé peníze a důvěra, že vás vždy doveze kam chcete i zpět, pomalu klesá. To je znamení, že přišel čas auto nahradit jiným. Tento celkem velký krok jsem odkládal velmi dlouho a zvažoval všechny možnosti, jakého nástupce vybrat. Nakonec jsem se rozhodl pro Hyundai i20. Jaké má auto klady a zápory? Zkusím se s vámi o ně nezaujatě podělit. Tedy tak nezaujatě, jak jen to půjde...

Full story »

Model "Malá elektra" od VEKAmodel

July 14th, 2013

Když je málo času, málo místa na přepravu, ošklivé počasí a vy stejně chcete jít lítat, potřebujete na to obvykle extra model právě pro tyto podmínky. Jedním z takovýchto modelů by měla být "Malá elektra" od VEKAmodel. Informace se o tomto letadle shání těžko, protože jej moc lidí nemá. Tato recenze snad pomůže v rozhodování potenciálním zájemcům o tento model.

Full story »

Graupner MX-20 HoTT - druhá část

February 9th, 2013

Před půl rokem jsem si pořídil vysílačku Graupner MX-20 HoTT a pak na ni sepsal recenzi, kterou naleznete zde. Recenze pojednávala převážně o prvních dojmech. Nyní, po čase používání je na řadě pokračování recenze. Tentokrát postřehy z praxe.

Full story »

Souprava Graupner MX-20 Hott

September 21st, 2012

Pohár trpělivosti s vysílačkou Hitec Optic 6 přetekl (nemá funkci omezení dráhy serv fungující i při mixování). Proto jsem se rozhlížel po nějakém nástupci. Základní požadavek byl, aby to umělo alespoň 8 kanálů, jeden potenciometr na zakřivení odtokovky a jeden potenciometr na crow mix (brzdy). Zároveň jsem se chtěl vyhnout značkám, kde jsem slyšel příliš případů s problémy. Zbyly mi tedy Futaba T8FG(S), Graupner MX-16 Hott a Sanwa SD10-G. Sanwu jsem škrtl, protože mi přišla až příliš drahá. Futaba vyhrávala díky umístění potenciometrů na bocích. Nakonec ale vyhrál Graupner díky telemetrii a funkci záznamu kniplů. Rozdíl v ceně mezi MX-16 a MX-20 již nebyl tak velký, tak jsem vzal nakonec MX-20 s tím, že by mi mohla snad vydržet hodně dlouho. No a jak jsem se nakonec s vysílačkou skamarádil a jaké s ní mám zkušenosti?

Full story »

Zásilky ze zahraničí prostřednictvím FedEx-u

March 26th, 2012

Po ne zrovna nejlepších zkušenostech se zahraničními zásilkami posílanými poštou, které pak celně vyřizuje (zastupuje) Česká Pošta, jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí. Nebo alespoň, že mě nic nepřekvapí nemile, když se obrátím na některou z "profesionálních" dopravních společností. Jak krásně a bohužel i dost draze se lze mýlit, jsem ani ve snu nečekal.

Full story »